lunes, 18 de mayo de 2015

Els Problemes en l'aula


A sigut molt interessant els fragments vists a classe sobre aquell alumne que crea conflicte a la classe i no deixa realitzar correctament la tasca del professor.

Penso que en totes les classes sempre hi ha almenys un alumne d'aquest tipus que això no vol dir que aquest sigui mala persona ni molt menys sinó que no té moltes ganes de treballar i el temari que li estan ensenyant no és del seu grat.

M'agradaria comentar-vos una experiència que vaig tenir jo quan anava a l'escola, en la meva classe hi havia un xiquet que li deien Toni que va tindre greus problemes per a adaptar-se a la meva classe ja que era repetidor de curs, tenia seriosos problemes familiars i no tenia ganes de fer res. Toni no pegava un brot, no duia mai els deures a classe, interrompia als companys i al mestre cada dos per tres, discutia amb alguns membres de classe i a més frenava el ritme dels companys a l'hora d'explicar el temari. 
Tots els professors el castigaven, li manaven notes en l'agenda i ja no sabien que fer amb ell per tal de que els deixara poder donar les classes.
L'únic professor que va poder fer que Toni fera algo de profit va ser una mestra que li deien Reme. Aquesta mestra va tindre una reunió amb ell i des de aquell dia Toni va ser distint. La mestra el va nombrar "ajudant" d'ella, s'encarregava d'escriure a la pissarra, de passar llista, de ordenar la classe, de ser el responsable del material en les classes de Plàstica, etc. Es a dir, li va posar unes obligacions fàcils de aconseguir per a ell i que les havia de fer en totes les classes. 
Les tarees que tenia Toni no eren res del altre món, però el que hem va agradar es la forma que va tindre aquesta mestra per a fer que ell fora responsable de algunes feines de classe i a més, que les fera be.

En el moment vaig veure els fragments del vídeo hem va vindre al cap aquesta situació i els dos professors , tant el del vídeo com la meva professora en aquell entonces es comporten de manera molt pareguda i per a mi molt correcta.

Crec que la postura fàcil davant aquests alumnes es passar d'ells aixina no et molesten i lo verdaderament difícil i que molts poc professors saben fer, es fer que aquests xiquets retornen a tindre il·lusió i les ganes per a fer coses.


1 comentario:

  1. L'actuació d'aquesta professora, Reme, hem recorda a aquest professor que describia Pennac al seu llibre "Mal de escuela". Els professors que treien de la seva zoquetria al protagonista del llibre. En el cas que tu comparteixes pasa un poc el mateix, Reme treu de la zoqueteria a Toni donant-li altres opcions que ningun professor abans li havia oferit i així mostrant-li que si serveix per a més coses de les que sempre li han venut.

    ResponderEliminar