jueves, 26 de febrero de 2015

L'escola ho es tot.

Al llarg de la vida, vas aprenent dia a dia, moment rere moment, coses noves que van fent de tu una persona ... A cada experiència i en cada vivència vas enriquint el teu coneixement.

 L'escola tracta de començar a marcar el teu camí pel qual seguiràs amb la teva pròpia voluntat i sobretot amb la pròpia decisió, per això és tan important esta en els inicis de cada persona. Els continguts o matèries que es van donant curs rere curs, realment és una cosa secundària als valors que transmet l'escola. Està clar que hem d'aprendre certes coses per tenir una mica de cultura, de convivència amb la nostra societat, idioma del nostre país, o les pures matemàtiques (operacions de càlculs numèrics que al principi a tots els semblen absurdes ...). El que volia dir és que, al llarg d'una escolarització obligatòria, acabes i et preguntes que has après de tot aquest temps invertit ...

Doncs el que s'intenta transmetre a l'escola són una sèrie de valors amb els quals conviurem la resta de la nostra vida, com és tenir unes obligacions des de petits, començar a tenir normes de convivència com la puntualitat, el respecte al professor que dóna la classe i als companys, la jerarquia que comporta una escola des dels cursos més grans fins als més petits (sempre hem vist als més grans com un mirall per als més petits, i cada vegada que et vas fent gran veus als més petits com et veuen com un mateix quan eres com ells ...). 
Comences a mecanitzar i sistematitzar com funciona la societat, sense adonar-nos aprenem aquestes coses que fan que anem evolucionant generació en generació. I per això és tan important l'escola i la millora en ella per les noves generacions.  :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario